Česky: Pupeční asijský
Slovensky: Pupkovník ázijský
Latinsky: Centella asiatica, syn. Hydrocotyle asiatica
Anglicky:  Asiatic pennywort
Další názvy: Gotu kola, gotu cola, gota kola, Brahmi, Ji Xue Cao  

čeleď: miříkovité

Pupečník asijský je tropická rostlina s plazivým oddenkem zakořeňujícím v uzlech, který nezřídka dosahuje délky přes 1,5 m.

Z narůžovělé lodyhy vyrůstají okrouhlé dlouze řapíkaté listy, na líci hladké, na rubu mírně ochlupené. Pupečník asijský má mnoho léčivých účinků a používá se v tradiční medicíně již po staletí.

Je prastarým léčivem indické ayurvédy, ve kterém je známý pod názvem bráhmí - kosmické vědomí. V Evropě se jako léčivá bylina objevila v 50. letech 19. století ve Francii. 

Pupečník je mimořádně bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, sodíku a draslíku. Dieteticky je zajímavý obsah selenu a chromu.  Je známý především jako bylina pomáhající s koncentrací, soustředěním, rychlosti zpracováním informací - prostě kognitivních funkcí 

Obsahuje mnoho antioxidantů a má protizánětlivé účinky. Pupečník asijský pomáhá při léčbě různých kožních problémů, jako jsou akné, ekzémy nebo popáleniny. Působí protizánětlivě, protirevmaticky, pomáhá růstu vlasů, pomáhá k vytváření kloubního maziva, pomáhá s výživou oční sítnice, poháhá s křečovými žílami, přispívá k hojení vnitřních ran a vředů, je močopudný, pomáhá k menstruačnímu komfortu a pomáhá tlumit klimakterické potíže, regeneruje životní síly.

produkty brahmi