Balsamiko, neboli balzámový ocet, je italská kořenící kulinářská přísada. Jde o vinný ocet, který se vyrábí ze zahuštěného vinného moštu. Podle použitých odrůd se pak liší chutě balsamica. Např. proslulé balsamico z Modeny, kde se balsamico dělalo již počátkem 17. století, se dělá z vinné odrůdy Trebbiano. Ocet by měl několik let zrát v sudech, teprve potom dostane specifickou kořenitou chuť.
Chutney (Čatní, čatný, hindsky चटनी) je tradiční pochutina indické kuchyně - hustá omáčka, kde je základem ovoce, zelenina a pak další nejrůznější přísady. jako hořčice, ocet, v některých recepturách se objevuje dokonce i hmyz.
Belgická společnost Sinecura NV je evropským zástupcem taiwanského výrobce potravin s certifikací GMP - Kaiser Pharmaceutical Company pro Evropu. Má jedinečný přístup k čínské bylinné medicíně, filosofií je udržování těla v rovnováze s čistě přírodními rostlinnými extrakty.
Salsa je vlastně španělský nebo italský překlad pro omáčku. Mexická kuchyně ji označuje jako specifickou pikantní omáčku vyrobenou z různých druhů zeleniny a ovoce.
Vadouvan - kari po francouzsku. Vadouvan, známý i jako vadavam, je hotová směs koření, ve které je kus Indické a kus Francouzské kuchyně.
Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech.