Koření: Jalovec černý celý 100g
košík je prázdný
Produkty
Hledání - Kategorie
Hledání - Kontakty
V článcích
https://www.zelenedrahokamy.cz/images/virtuemart/product/jalovec.jpgjalovec
Jalovec černý celý 100g
Kód produktu: ZEDR0144
Zelené Drahokamy
Dostupnost: Skladem
Cena se slevou
Cena s DPH52,00 Kč
Cena / kg:

Chuť jalovce je slabě hořká a pikantní, vůně je příjemně aromatická, pryskyřičná, se sladkým nádechem. Oblíbené koření, bez kterého se neobejde příprava zvěřiny, vyrábí se z něj borovička či džin. 100g - koření, bylinné čaje

Jalovec černý - Juniperus communis

Jalovec černý je stálezelený keř, rostoucí hlavně na pastvinách a stráních. V ČR je poměrně vzácný, i když v některých lokalitách (např. v Beskydech) se mu ještě daří. Proto je u nás chráněný a jalovcové šištice (nepravé plody) se dováží. Jalovčinky se používají jako koření a vyrábí se z nich např. borovička nebo džin.  Patří mezi léčivé byliny.

Schválená zdravotní tvrzení pro jalovec :

Normální stav pokožky
Vylučování vody z organizmu
Normální trávení
Normální činnost ledvin
Antioxidant
Normální hladina cukru v krvi
Přirozená obranyschopnost -odolnost

Chuť jalovce je slabě hořká a pikantní, vůně je příjemně aromatická, pryskyřičná, se sladkým nádechem. Je vhodný do jídel tíže stravitelných, nadýmavých a tučnějších. Povzbuzuje chuť k jídlu. Jalovcové bobule se hlavně užívají při kořenění zvěřiny, drcenými bobulemi se obaluje očištěná zvěřina před úpravou, aby "dozrála".

Přidává se i do rybích marinád. Koření se jím kysané zelí, hlavně v Německu a v Alsasku, někdy se přidává i do guláše, chceme-li mu dodat "divokou" příchuť, a i při pečení drůbeže. Je součástí různých směsí koření, dá se použít spolu s koriandrem k nakládání masa před uzením.

Hmotnost: 100g

Léčivé byliny - čaje

Zelené drahokamy