Velké balení Hickory. Toto koření s příchutí bílého ořechu (hickory) se vyrábí tak, že se pálí dřevěné piliny (podobně jako při uzení v udírně) a kouř z nich se pak kondenzuje v kapalné formě. To pak jako koření dodá masu, drůbeži, mořským plodům, sýrům, atd. chuť kvalitního vyuzení.
Tento tekutý kouř se vyrábí spalováním bílého ořechu Hickory a následnou kondenzací ve vodě. Jedná se o nejčistší a nejekologičtější typ kouře používaný k uzení. Je vhodný na maso, drůbež, mořské plody, sýry a používá se i k výrobě potravin.
Použití: Tekutý kouř můžeme použít všude tam, kde chceme zvýraznit chuť, vůni kouře. Například: při grilování, při pečení, při přípravě polévek, perkeltů, mletých mas, ryb, sýrů atd.
Dávkování: 1 - 3 g kouře na 1 kg masa! (2 dílky vody 1 dílek kouře). Plátky masa můžeme marinovat 15minut po každé straně. Dávejte menší množství a dle potřeby raději přidávejte, jelikož tekutý kouř je velmi aromatický.
Složení: voda, ocet, kouřové aroma (Hickory), barvivo: karamel E150d, emulgátor: E433. Po otevření uchovávat v chladu. Opovědní podnikatelé: MEX-AL Sombrero Import Export GmbH, Feldchen 12, 52070 Aachen, Deutschland.
Nutriční hodnoty na 100 ml
Kalorická hodnota 44 kJ / 10 kcal
Tuk 0,03 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 1,8 g
z toho cukr je 0,36 g
Protein 0,7 g
Sůl 0 g