Cizrna je využitelná při mnoha druzích diet: bezlepková, diabetická, s omezením solí, nízkokalorická, bez cholesterolu, s vysokým obsahem vlákniny. Mouku lze použít jako základ pro polévky nebo jako přísadu do luštěninových a zeleninových
Cizrnová mouka je základem tradiční indické kuchyně. Hojně využíváná pro výrobu zákusků, na sladké pokrmy, knedlíky nebo Farinata. V jižní Itálii se připravují často zapečené s olivovým olejem a rozmarýnem jako focacce di ceci al. Mouku lze použít jako základ pro polévky nebo jako přísadu do luštěninových a zeleninových směsí, při zahušťování.
Cizrna je využitelná při mnoha druzích diet: bezlepková, diabetická, s omezením solí, nízkokalorická, bez cholesterolu, s vysokým obsahem vlákniny. Má vysoký podíl karbohydrátů, ale žádné glukeny. Cizrnová mouka smíchaná s vodou může ve veganské stravě nahradit vajíčka. Obsahuje důležité minerály jako je železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Chutí připomíná oříšek.
Doporučuje se zvláště pro děti, těhotné ženy a celiaky. Kvalita semen je daná vysokým obsahem sacharidů, bílkovin a vlákniny. Díky vynikajícím nutričním vlastnostem je vhodná pro děti a těhotné ženy, pro diabetiky a celiaky.
Cizrna - (římský hrách, cícer, chickpea) luštěnina tvořící drobná hranatá zrnka nažloutlé barvy. Je dobrým zdrojem bílkovin a vlákniny. Z minerálních látek obsahuje nejvíce draslíku, vápníku, hořčíku a manganu. Z vitamínů v ní najdeme zejména karoten a kyselinu listovou.
Složení: cizrna (římský hrách) bez přísad