Prášek z plodů: Cola acuminata - mletý kolový ořech 50g
košík je prázdný
Produkty
Hledání - Kategorie
Hledání - Kontakty
V článcích
Cola acuminata - mletý kolový ořech 50g
Kód produktu: SPS183m50
Salvia Paradise
Dostupnost: 1 - 3 dny
Cena se slevou
Cena s DPH129,00 Kč
Cena / kg:

Ořechy ze střední Afriky jsou známé po celém světě jako stimulant. Kolový ořech je používán především pro své povzbuzující účinky, které lze připsat především kombinaci látek v něm obsažených, např. kofeinu.

Cola acuminata patří do rodiny Malvaceae. Toto je kolový ořech v práškové, nejlépe stravitelné formě. Ořechy ze střední Afriky jsou známé po celém světě jako stimulant.

Kolový ořech je používán především pro své povzbuzující účinky, které lze připsat především kombinaci látek v něm obsažených, např. kofeinu.

Kofein pomáhá zvýšit bdělost, přispívá k navýšení vytrvalostního výkonu, pomáhá zlepšit koncentraci. Kofen přispívá ke zvýšení kapacity odolnosti a ke snížení vnímané námahy při vydávání úsilí při cvičení.

Vlastnosti kofeinu z kolového ořechu ocení lidé v zaměstnání s náročným psychickým, ale i fyzickým vypětím, nebo studenti v dobách náročných zkoušek. Kolový ořech je vhodný při udržování hmotnosti na normální výši.

Zajímavostí je, že kolový ořech býval součástí původní receptury nejznámějšího amerického nápoje Coca Coly. Název nápoje je odvozen od dvou původních složek koky a kolového ořechu. Kolovník sloužil především jako zdroj kofeinu zajišťující stimulační účinky nápoje. V současné době Coca Cola již kolový ořech ani výtažky z koky neobsahuje a kofein a dochucovací složky jsou zajišťovány uměle. Kolový ořech je však nadále používán jako dochucovadlo v potravinářském průmyslu nebo jako stimulant v podobě doplňků stravy. Výjimkou nejsou energetické nápoje, které využívají přírodních povzbuzujících vlastností Coly acuminaty.

Obsahuje kofein cca 3 g/100 g. Maximální doporučená denní dávka kofeinu je 200 mg/6 g Coly acuminaty denně.

Nálev vyrobený přelitím vařící vody má tmavě hnědou barvu a vynikající nasládlou, kolu připomínající chuť. Z 50 g lze udělat až 30 povzbuzujících šálků.

Tradiční užití: Jednu až dvě čajové lžičky prášku přelijeme 300 ml vroucí vody a necháme 10–15 min. louhovat (vodu můžeme nahradit mlékem). Nemusíme cedit, většina prášku se rozpustí a jen malá část se usadí na dně. Místo vody lze použít mléko.

Upozornění: Příznaky předávkování jsou podobné jako u kávy, a to neklid a nespavost. Nepřekračujte denní dávkování. Vzhledem k obsahu kofeinu není vhodné pro těhotné, kojící ženy a děti. Uchovejte mimo dosah dětí. Uskladnění v chladu zpomaluje degradaci účinných látek.

Cena srovnatelná s kvalitní kávou, účinek diametrální a dlouhodobější!

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Zelené drahokamy