Dangšen - Codonopsis pilosula se také nazývá jako ženšen chudých – má podobné vlastnosti a účinky jako ženšen pravý. Nejčastěji je sbíraný kořen užíván v podobě tinktury, lze ho také kandovat či nakládat do medu.
Dangšen - Codonopsis pilosula se v tradiční medicíně používá na celou škálu nemocí, EU nám sice zakazuje o tomto psát, ale na různých místech internetu se o něm dozvíte více.
Kořen dangšenu je vhodné užívat při velké fyzické zátěži, ale díky přímému vlivu na prokrvení mozku, i psychické zátěži.
Tradiční užití: Nejlepšího výsledku dosáhneme užitím 2x denně lžičku kořenu na 250ml vody. Vařit 15 min. Podávat před jídlem nebo 2 hodiny po jídle. Možno použít vždy když cítíme únavu.
Neplést si s Dan Shen - šalvěj červenokořenná - jde o úplně jinou bylinu
Bylinné čaje