DELIKATESY: Aceto Balsamico Tradizionale 100 let starý dárková krabice 100 ml
košík je prázdný
Produkty
Hledání - Kategorie
Hledání - Kontakty
V článcích
Aceto Balsamico Tradizionale 100 let starý dárková krabice 100 ml
Kód zboží: TP10049
Dostupnost: 1 - 3 dny
Prodejní cena se slevou
Prodejní cena: 25861,00 Kč
Cena / kg:

Minimální doba zrání tohoto Extra Vecchio, po celá desetiletí skladovaného v dřevěných sudech z různých druhů dřeva, je 100 let a je dodáván v atraktivním dárkovém kartonu.

Minimální doba zrání tohoto Extra Vecchio, po celá desetiletí skladovaného v dřevěných sudech z různých druhů dřeva, je 100 let a je dodáván v atraktivním dárkovém kartonu.

Tradiční balsamikový ocet bývá dražší než drahá vína či koňaky, a Italové jsou ochotni za láhev kvalitního balsamica zaplatit stovky EUR. Výroba se řídí přísnými pravidly. Ten slavný z Modeny se vyrábí pouze z vinného moštu odrůd Trebbiano a Lambrusco a až po dvanácti letech zrání v sudech je připravený ke konzumaci. Není proto divu, že je tak drahý. Na výrobu sudů se používá dřevo dubu, kaštanu, třešně či jalovce. Aroma octa pak závisí nejen na vinné odrůdě, ale i na druhu, pořadí a stáří sudů. Během výroby se totiž několikrát přelévají do menších sudů. Jak a v jakém pořadí, bývá rodinným tajemstvím a předává se z generace na generaci. Čím je balzamikový ocet starší, tím hustější má konzistenci a jeho chuť sládne.
U balsamika většinou platí, že čím je starší, hustší a dražší, tím je kvalitnější. Balsamico ze supermarketů bývá nezralé a chuťově nesrovnatelné s vyzrálým balsamicem. To kvalitní má jemnou, sladkou, lehce kořeněnou chuť bez silné kyselosti a chuti octa. Jelikož je koncentrované, používá se po kapkách.

celý článek zde

Nutriční hodnot 100 ml
Kalorie: 1310 kJ / 313 kcal
Tuk <0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy 78 g
z toho cukr 78 g
Protein 0,9 g
Sůl 0,1 g

Zelené drahokamy