Tento sladko-kyselý a slaný rýžový ocet se sametovou, inkoustovou konzistencí má silné a vytrvalé sladové aroma. Připomíná sójovou omáčku a sladový ocet. Je ideální pro marinování masových pokrmů, kachny nebo na ochucení tmavých omáček, dušené zeleniny. Také se skvěle hodí jako dip.
Rýžový ocet - říká se mu také Čínský ocet, poprvé se začal objevovat - jak jinak - v Číně. K výrobě se pochopitelně využívá rýže.
Existují tři druhy rýžového octa – červený, černý a bílý. Nejčastěji se používá bílý a to především v kuchyni k dochucování polévek.
Tento sladko-kyselý a slaný rýžový ocet se sametovou, inkoustovou konzistencí má silné a vytrvalé sladové aroma. Připomíná sójovou omáčku a sladový ocet. Je ideální pro marinování masových pokrmů, kachny nebo na ochucení tmavých omáček, dušené zeleniny. Také se skvěle hodí jako dip.
Složení: voda, lepkavá rýže, pšeničné otruby, cukr, sůl. Kyselina: 5,5%.
Uchovávejte v chladu a suchu.
Země původu: Čína.
Alergeny: Obiloviny obsahující gluten (pšenice).
Nutriční hodnoty na 100g
Energie 242 kJ / 58 kcal
Tuk 0g
Sacharidy 5,2g z toho cukr 2,9g
Protein 4g/ Sůl 2g