Podporuje trávení a chuť k jídlu. Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se užívá do řady pokrmů hlavně v indické, čínské a jihoamerické kuchyni. Chilli používáme velmi opatrně do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a ...
Podporuje trávení a chuť k jídlu. Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se užívá do řady pokrmů hlavně v indické, čínské a jihoamerické kuchyni. Chilli používáme velmi opatrně do gulášů, zelných pokrmů, mexických, indických a čínských jídel, dušených směsí zeleniny, rýžových pokrmů. V pokrmech kombinujeme chilli zpravidla se sladkou paprikou. Mimo dalších látek obsahuje vitamíny C a karoten B. Má příznivý účinek na zažívání. Je prokázáno, že kultury, zvyklé na ostrá jídla s tímto kořením, snáze snášejí zamoření pokrmů a prostředí kolem sebe různými bakteriemi, zejména těmi vyvolávajícími průjem
Složení: mlété chilli papričky
Země původu: Indie.