Asijská kuchyně: Mung beans Mungo celé neloupané 2000g
košík je prázdný
Produkty
Hledání - Kategorie
Hledání - Kontakty
V článcích
mung beans 2000gmung beans 2000g
Mung beans Mungo celé neloupané 2000g
Kód produktu: PAKI17530
TRS
Dostupnost: SKLADEM
Cena se slevou
Cena s DPH199,00 Kč
Cena / kg:

Zelené mungo se výborně hodí jako příloha, do salátů, polévek, masových pokrmů. Mungo patří k nejoblíbenější surovině k přípravě klíčků.

Moong Dall - Fazole  mungo (někdy uváděno jako žlutý hrách, čočka) zcela odlišné od těch, které jsou loupané, půlené: mají silnější chuť a jsou zřídka zaměnitelné. V Indii jsou vařené s různými kořeními a jinou zeleninou, aby vyrobily chutné dhaly a kari. Jsou obzvláště snadno stravitelné s kořením - bazalkou, tymiánem, majoránkou, cibulkou. Zelené mungo se výborně hodí jako příloha, do salátů, polévek, masových pokrmů.

Doba namáčení: 12 hodin
Doba klíčení: 4 -5 dní Ideální teplota: 18–20°C 2–3 x denně oplachovat
Výhonky by se měly co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva či tři dny v lednici, poté hořknou.

Fazolky jsou velmi zdravé, neboť obsahují zdraví prospěšné látky jako bílkoviny, minerální látky v podobě vápníku, draslíku, železa či hořčíku. Můžeme je konzumovat i ve zdravější podobě, a to naklíčené.

Fazole (čočka) mungo jsou považovány za nejlepší a nejlehčí potravu pro člověka. Obsahuje velké množství bílkovin a dalších živin. Snadno stravitelné fazolky velmi příjemné chuti, velmi chutné v kombinaci se zeleninou a rýží.

Použití: Před vařením je vhodné je na 10 – 12 hodin namočit. Důkladně propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte 20 - 30 minut, dokud nezměknou. Fazole mungo solte až po uvaření, předejdete tak jejich ztvrdnutí.

Složení: fazole mungo celá, zelená.

Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1452 kJ / 346 kcal, bílkoviny 24 g, sacharidy 63 g, z toho cukry 7 g, tuky 1,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, vláknina 16 g, sůl 0,38 g

Baleno v závodě, který zpracovává i ořechy (skořápkové plody), sezam, obiloviny, mléko, siřičitany a oxid siřičitý, hořčici a sóju.

Skladujte: v chladu a suchu, nejlépe v uzavřené nádobě.
Země původu: Indie, baleno GB
Dovoz: z EU
Obsah balení: 500 g
Vhodné pro vegetariány i pro vegany.

Jak luštěniny správně upravit
Luštěniny před přípravou (nejméně 3 hodiny, nejlépe přes noc) několikrát propereme vodou. Tak v nich nejlépe rozpustíme obsažené oligosacharidy, které nedokáže naše tělo strávit a přeměňuje je v oxid uhličitý, který nás nutí k tolik nepříjemnému nadýmání. Z tohoto důvodu je také vhodné několikrát vodu vyměnit. Poté zcela potopené luštěniny vaříme 1 - 2 hodiny. Čím déle namáčíme, zkracujeme dobu vaření. Vaříme na mírném plameni bez přidání soli (solíme až na závěr), abychom zbytečně nesnižovali bobtnavost semen a nemícháme, pouze nádobu s luštěninou párkrát potřeseme. Po změknutí luštěniny procedíme a necháme na cedníku chvíli stát, aby okapaly. Bojíme-li se horší stravitelnosti, je vhodné semena ještě po uvaření dále upravit - například mixovat na kaši. Nadýmání velmi spolehlivě odstraní i vaření s kořením - bazalkou, tymiánem, majoránkou atd. I cibule značně snižuje nadýmání, a proto doporučujeme luštěniny na chvíli obdělat na osmažené cibulce.

 

Zelené drahokamy