Solný květ - Flor de Sal je speciální velmi jemná sůl, používaná špičkovými a nejlepšími kuchaři hlavně ve studené kuchyni nebo k dochucování hotových produktů.

Neměla by chybět v solničce při stolování k dochucení polévek, salátů či hotových jídel. Je jedinečná svou chutí a velmi dobrou rozpustností.

Flor de Sal a další soli koupíte zde

Solný květ patří mezi nejdražší soli na světě. Proč?

Sbírá se ručně  a jde o časově náročnou práci. Ale to není ten jediný důvod. Míst, kde se dá takový květ přírodně sbírat je jen několik na světě a jen několik měsíců v roce. Množství těžby je omezeno různými podmínkami. Tato místa (například v trhlinách ve skalách v jižním Portugalsku) mají speciální podmínky, umožňující tento sběr. Odpařováním vody v silném solném koncentrátu, dochází k tvorbě solných krystalů - květů na povrchu vody, které se pak sbírají ručně speciálními síty. K odpařování dochází přírodní cestou, takže žádná chemie, žádná rafinerie, a navíc musí jsou za potřebí speciální podmínky pro tvorbu těchto květů. Záleží na teplotě vody i  vzduchu, dokonce i na povětrnostních podmínkách. Krystalky se musí sebrat dříve, než klesnou ke dnu. Období v roce, kdy je možné tyto květy sbírat je omezené většinou na období červen - září.       
Flor de Sal je vhodná i pro košer a vegan produkty.