Římský kmín mletý Jeera powder 50g
košík je prázdný
Produkty
Hledání - Kategorie
Hledání - Kontakty
V článcích
https://www.zelenedrahokamy.cz/images/virtuemart/product/rimskykmin-mlety50.pngřímský kmín mletý - Jeera powder
Římský kmín mletý Jeera powder 50g
Kód produktu: ZEDR0431
TRS
Dostupnost: Skladem
Cena se slevou
Cena s DPH29,00 Kč
Cena / kg:

Římský kmín - semínka šabreje kmínovitého, známé i jako koření kumin, má příjemnou, aromatickou silná vůni, ostrou, kořeněnou chuť. Používá se v indickopakistánské kuchyni, pod názvem jeera. ve střední Asii pod názvem zíra, Balkánci mu říkají kimion, indonézané djintan. Používali jej již staří Egypťané, Řekové i Římané. Přidává se do polévek, omáček, salámů, pilafu, do pečiva, atd.

Římský kmín mletý 50g

Římský kmín má příjemnou, aromatickou silná vůni, ostrou, kořeněnou chuť. Je vhodný k přípravě hůře stravitelných nebo hutných pokrmů. Je součástí kari; používá se ke kořenění mletých mas, do salámů a klobás, sýrů i do chleba; v likérnictví.

Použití: do zeleninových, rýžových a luštěninových pokrmů. Vynikající do bramborových pokrmů, vhodný na dochucování polévek a různých dušených pokrmů. Používá se např. při nakládání zeleniny a sýrů. Často se používá s hořčičnými semínky na počátku vaření. Pomáhá při přejídání, po těžkých pokrmech.

V Indii se s ním koření kari, čočka a rýžové pokrmy. Ve východním Německu se kmín používá na masné výrobky, kysané zelí, ryby, bramborový salát, pečivo a jablečný kompot. V kuchyni v arabských zemích se používá do salátů, na Méchoui a na Kebab.

Pro odlišnou, výraznou chuť i vůni než klasický kmín, se doporučuje použít menší dávky.

Obsah: 50 gramů

Země původu: Turecko

Složení: římský kmín (šabrej kmínovitý, kumín, džírá, Cuminum cyminum) - semena mletá.

Podle Ájurvédy: Římský kmín je horký, ostrý, dodává sílu, podporuje trávení.

 

 

Zelené drahokamy