Používá hlavně v turecké kuchyni, na pokrmy jako je döner a kebab. Koření chilli je ostré a skládá se hlavně z červeného pepře a chilli. V restauracích v Turecku jej najdete na každém stole vedle nádobek na sůl a pepř. Přidáním oleje vznikne oblíbená kořenící pasta.
Pul Biber je turecká drcená červená chilli paprika, která se v Turecku používá téměř do každého jídla a kebab se bez ní rozhodně neobejde.
V restauracích jej najdete na každém stole vedle nádobek na sůl a pepř. Vyznačuje se chuťovou škálou a to od sladké až po velmi ostrou a má různé odstíny červené barvy.
Přestože se jedná o sypké drcené chilli papriky, přidáním oleje se z nich vyrobí i oblíbená kořenící pasta.
Složení: chilli, paprika, sůl, řepkový olej.
Odpovědný podnikatel: Kar GmbH, Piccoloministr 22, 51063 Kolín nad Rýnem, Německo.
kořenící směsi