-
Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech.
-
Balsamiko, neboli balzámový ocet, je italská kořenící kulinářská přísada. Jde o vinný ocet, který se vyrábí ze zahuštěného vinného moštu. Podle použitých odrůd se pak liší chutě balsamica.
Boswelie – Kadidlovník pilovitý (Boswellia sacra)
Rod: dvouděložné
Čeleď: březulovité
Původ: Omán
Oblasti výskytu: Arabský poloostrov, Afrika, Indie, Írán, Střední východ
-
Česky: Lékořice lysá
Slovensky: Sladovka hladkoplodá
Anglicky: Licorice
Latinsky: Glycyrrhiza glabra syn. Liquiritia officinalisČeleď: bobovité
V čínské medicíně patří mezi základní byliny a zmínky o ní pocházejí již z prvního atlasu rostlin, starého 5 tisíc let.
-
Česky: lesklokorka lesklá
Japonsky: Reishi
Latinsky: Ganoderma lucidum
Čínsky: Ling zhiČeleď: lesklokorkovité
Reishi se užívá po staletí v tradiční čínské medicíně. Podobně jako coriolus, čaga, shiitake, atd. má díky obsaženým betaglukanům pozitivní vliv na imunitní systém.
-
Česky: Pampeliška lékařská
Slovensky: Púpava lekárska
Latinsky: Taraxacum officinale
Anglicky: Common dandelion
Další názvy: smetánka lékařská, mlíčí, pupava, kačinec.čeleď: čekankovité
Botanický popis: vytrvalá bylina s vřetenovitým, dlouhým kořenem, přízemní růžici kopinatých listů a jednoduchým stvolem konečných úborů.
-
Belgická společnost Sinecura NV je evropským zástupcem taiwanského výrobce potravin s certifikací GMP - Kaiser Pharmaceutical Company pro Evropu. Má jedinečný přístup k čínské bylinné medicíně, filosofií je udržování těla v rovnováze s čistě přírodními rostlinnými extrakty.
-
Naše oči, bez ohledu na neuvěřitelný pokrok medicíny, jsou stále oblastí, kde si většina lékařů ještě neví rady. Ve většině případů lékaři pomohou vidět ostře tím, že vám předepíší brýle, které pak budete postupně měnit za silnější, jak se váš zrak bude zhoršovat.
-
Chutney (Čatní, čatný, hindsky चटनी) je tradiční pochutina indické kuchyně - hustá omáčka, kde je základem ovoce, zelenina a pak další nejrůznější přísady. jako hořčice, ocet, v některých recepturách se objevuje dokonce i hmyz.