Speciální druh pepře zvaný Pippali. Mletý. Je velmi ostrý, má mírně sladkou chuť i vůni a v indických i afrických směsích se kombinuje s ostrým (pepř, chilli) i sladkým (hřebíček, mušk. ořech) kořením. V Indii se přidává do zeleninových směsí a omáček (chutney). Jeho ostrosladká chuť se výborně hodí do vinných nebo sýrových omáček. Často se kombinuje s kardamomem, koriandrem a cuminem.
Účinky: Podle ájurvédské medicíny tato směs posiluje žaludek a trávení. Posiluje plíce a průdušky. Spaluje toxiny.
Použití: doporučuje se max. 1/2 lžičky vmíchat do jídla.
Balení: 50 gramů
Složení: Pepř dlouhý - Piper longum
Výhody přípravku:
- Kvalita je potvrzena světovými certifikáty (na rozdíl od většiny jiných přípravků a čajů na trhu): ISO 9001 : 2000 - celosvětový certifikát kvality, EKOCERT - evropský certifikát organické kvality, GMP - správná výrobní praxe, USDA Organic - certifikát amerického Ministerstva zemědělství o organické kvalitě), SQF - bezpečné kvalitní potraviny, HACCP – systém kritických bodů , USDA (Americké ministerstvo zemědělství), Košer kvalita
- Jednotlivé byliny rostou na bio farmách
- Byliny neobsahují žádné konzervační a chemické látky, jen samotné byliny.
Doporučuje MUDr. David Frej