-
Balsamiko, neboli balzámový ocet, je italská kořenící kulinářská přísada. Jde o vinný ocet, který se vyrábí ze zahuštěného vinného moštu. Podle použitých odrůd se pak liší chutě balsamica.Podrobnosti: Zobrazení: 1524Podrobnosti: Zobrazení: 1047
Chutney (Čatní, čatný, hindsky चटनी) je tradiční pochutina indické kuchyně - hustá omáčka, kde je základem ovoce, zelenina a pak další nejrůznější přísady. jako hořčice, ocet, v některých recepturách se objevuje dokonce i hmyz.
Podrobnosti: Zobrazení: 784Salsa je vlastně španělský nebo italský překlad pro omáčku. Mexická kuchyně ji označuje jako specifickou pikantní omáčku vyrobenou z různých druhů zeleniny a ovoce.
-
Podrobnosti: Zobrazení: 1339
Solný květ - Flor de Sal je speciální velmi jemná sůl, používaná špičkovými a nejlepšími kuchaři hlavně ve studené kuchyni nebo k dochucování hotových produktů.