Nížinná rýže z Thajska, je přirozeně bezlepková. Má výtečnou, jemnou chuť, je lehce stravitelná. Vhodná pro přípravu tradičních asijských pokrmů a dezertů. Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem.
Thai Jasmine Rice 100% - Jasmínová rýže, Thajsko.
Nížinná rýže z Thajska, je přirozeně bezlepková. Má jemnou chuť s voňavým nádechem jasmínu, je lehce stravitelná. Typem je to dlouhozrná rýže s vysokou lepivostí.
Příprava: Vhodná pro přípravu tradičních asijských pokrmů a dezertů. Rýži si můžete dochutit octem, jogurtem, nebo ji na cibulce orestovat a poté v osolené vodě uvařit do měka.
Recept: Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě. Dáme do hrnce a k 1 litru rýže přidáme 1,5 litru studené vody. Dáme na plamen a čekáme, až voda začne vřít. Poté na mírném ohni necháme necháme cca. 15 minut dusit do odpaření - asi 15 minut. Nakonec rýži promícháme (nejlépe hůlkami) a necháme zakryzou ještě pár minut dojít.
Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem. Nevařte více než je nutné!
Tipy:
- Jasmínová rýže má po uvaření trojnásobně větší objem. Nevařte více než je nutné!
- Rýži před vařením krátce osmahneme na horkém oleji (na cibulce), teprve poté dolejeme vodou a vaříme
- Jasmínovou rýži můžeme zalít zeleninovým vývarem, vhodné k bílému masu a rybám.
- Pokud chcete použít hůlky, nechte rýži před vařením 30 minut namočenou ve vodě, bude jemně lepkavá.
- Rýžové mléko - kaše - nechte rýži namočenou 30-60 minut ve studeném mléce a povařte.
- Nejlepší účinek pro naše zdraví je v kombinaci s panenským olivovým olejem, lze použít i jiný zdravý olej
Hmotnost: 4,54 kg
Původ: Thajsko