Antioxidanty: Mladý zelený ječmen sušená šťáva BIO 1000g
košík je prázdný
Produkty
Hledání - Kategorie
Hledání - Kontakty
V článcích
https://www.zelenedrahokamy.cz/images/virtuemart/product/mlady_jecmen_1000.jpgmladý zelený ječmen šťáva
Mladý zelený ječmen sušená šťáva BIO 1000g
Kód produktu: SPS972m1000
Salvia Paradise
Dostupnost:
Cena se slevou
Cena s DPH2499,00 Kč
Cena / kg:

Mladý zelený ječmen 100% BIO sušená štáva – 100% kvalita, obsahuje pouze 5,4 g vlákniny na 100 g. Mladý ječmen BIO je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě. Štáva z BIO mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus.

Produkt není skladem Upozornit mě

Mladý zelený ječmen 100% BIO sušená štáva – 100% kvalita, obsahuje pouze 5,4 g vlákniny na 100 g.

Štáva z BIO mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plná vitaminů, minerálů.

Mladý ječmen BIO je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě.

Mladý zelený ječmen BIO společně s ostatními produkty green food patří mezi alkalizační potraviny. Jde o komplexní tonikum sloužící k doplnění minerálů a vitaminů z přírodního zdroje. Pomáhá tělu správně fungovat a vylepšuje celkový stav organismu. Mladý zelený ječmen je účinný antioxidant. Užíváním ječmene prospějete zdraví svých jater a žlučníku.

Pokud jde o zastoupení vitaminů, sušená šťáva obsahuje nejvíce vitaminu B6 . Vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, k normální syntéze cysteinu a homocysteinu. Velmi důležitý vitamin B6 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti, tvorbě červených krvinek, funkci imunitního systému a dále k regulaci hormonální aktivity a snižování únavy a vyčerpání.

Druhý nejvíce zastoupený vitamin K přispívá k normálnímu stavu kostí a srážlivosti krve.

Vitamin C pak přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Důležitý je jeho příspěvek pro ochranu buněk před oxidativním stresem, pro snížení míry únavy a vyčerpání a regeneraci redukované formy vitaminu E. Užívání mladého zeleného ječmene je vhodné při zátěži organismu, jelikož vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzívního fyzického výkonu a po něm. Další funkcí vitaminu C je zvyšování vstřebávání železa.

Vitamin C stejně jako vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu.

S nadsázkou můžeme říci, že vám ječmen opět navrátí mládí.

Složení: 100% Hordeum vulgare BIO – sušená šťáva

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.

Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Balení obsahuje 1 desikant, který pohlcuje vzdušnou vlhkost.

TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.

Nutriční hodnoty:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

V DDD** (2 lžičky = cca 6 g)

Energetická hodnota

1 380 kJ/326 kcal

83 kJ/19,6 kcal

Bílkoviny

27,8 g

1,67 g

Sacharidy

39 g

2,34 g

- z toho cukr

23 g

1,38 g

Tuky

3,5 g

0,21 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

1,1 g

0,06 g

Vláknina

5,4 g

0,32 g

Sodík

4,74 mg

0,28 mg

Kyselina listová

946 µg

56,76 µg (28,38 %)*

Vitamin B6

17,8 mg

1,07 mg (76,29 %)*

Vitamin C

457 mg

27,42 mg (34,28 %)*

Vitamin K

776 µg

46,56 µg (62,08 %)*

* % RHP – Referenční hodnota příjmu

** DDD – doporučená denní dávka

Země původu: USA – Utah

Doplněk stravy

obsah: 1000g

 

FAQ

Proč má někdy ječmen sušená šťáva BIO slanější chuť, jindy nahořklou či sladkou?

Rozdíly v chutích se objevují v závislosti na době sklizně (jarní, letní, podzimní) a počasí během růstu.

Slanější chuť je způsobena tím, že rostlina dokázala během růstu absorbovat více minerálů z půdy. Objevuje se u jarní sklizně, kdy je dostatek vláhy a slunce.
Nahořklá chuť je způsobena větším podílem slunečního světla oproti závlaze a větším obsahem chlorofylu. Objevuje se především u letní sklizně.
Nasládlá chuť se objevuje u podzimní sklizně, je senzoricky nejpopulárnější.

Z nutričního hlediska je slanější sklizeň nejvhodnější, lze u ní (vzhledem k vysokému obsahu minerálů) snížit dávkování a tím i zlepšit chuťový vjem.

logo bio

Zelené drahokamy