Pepř sečuánský podporuje chuť k jídlu a zlepšuje trávení. Působí proti nadýmání. Využívá se všude tam, kde běžný pepř. Zvláště pak v okamžiku, kdy jídlo je již palčivé,ale postrádá pepřovou chuť.
Sečuánský pepř je zajímavou alternativou běžného pepře. Na rozdíl od běžného pepře silice pepře sečuánského postrádají palčivou dráždivou chuť. Vůně a chuť pepře sečuánského je výrazně pepřová a nádherně se přenáší do jídel, avšak jídla nemají ani náznak pálivosti. což ocení lidé na pepř citliví.
Sečuánský pepř je plodem rostliny žlutodřev peprný (Zanthoxylum piperitum) pocházející z Asie. Nazýván bývá japonským pepřem, anýzovým pepřem či čínským pepřem.
Využívá se všude tam, kde běžný pepř. Zvláště pak v okamžiku, kdy jídlo je již palčivé, ale postrádá pepřovou chuť nebo kde chceme palčivost zcela odstranit. V Číně se po opražení přidává do zeleného čaje jako koření. Pokud děláme pokrm na pánvi, je vhodné část pepře opražit a část dát do hotového jídla. Rozvine se tak celá škála chutí pepře sečuánského.
Pepř sečuánský podporuje chuť k jídlu a zlepšuje trávení. Působí proti nadýmání.
Hmotnost: 70g