Teriyaki je technika zpracování masa, ale i název pro omáčku japonského původu, která byla v japonské kuchyni zavedena v 16. století. Hlavními složkami jsou sójová omáčka, mirin (nebo saké) a cukr (nebo med). V Japonsku se touto technikou nejčastěji připravují ryby, zatímco na Západě červené maso.
Teriyaki BBQ s medem 250ml Kikkoman
Složení: Sojová omáčka (voda, sójové boby, pšenice, sůl), cukr, voda, víno (obsahuje oxid siřičitý), med (6 %), melasa, modifikovaný kukuřičný škrob, alkoholový ocet, cibulový prášek, sůl, kvasnicový extrakt, česnekový prášek, zázvorový prášek.
Alergeny: pšenice.
Výživové hodnoty na 100ml: Energie 946 kJ / 226 kcal, Tuky 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g, Sacharidy 47g z toho cukry 42g, Bílkoviny 5g, Sůl 6,8g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Země původu: Japonsko.