250g jemně mleté biomasy podhoubí (mycelia) a mladých plodnic (primordia) Jidášova ucha - Auricularia auricula. Standardizovaná biomasa, u které patentovaný kultivační proces zajišťuje, že není kontaminována jinými houbami a že nejsou přítomny pesticidy a těžké kovy.
Auricularia–MRL mycélium/biomasa 250 g
česky: boltcovitka ucho Jidášovo
japonsky: kikurage
čínsky: heimuer
latinsky: Auricularia auricula
Přípravkek MRL na bázi houbové biomasy pěstované na autoklávem sterilizovaném substrátu při nekompromisním dodržování podmínek, které bývají požadovány po výrobě léčiv. Výsledkem je standardizovaná biomasa, u které patentovaný kultivační proces zajišťuje, že není kontaminována jinými houbami a že nejsou přítomny pesticidy a těžké kovy.
Balení obsahuje 250 g biomasy podhoubí (mycelia) a mladých plodnic (primordia).
Účinná složka: Auricularia auricula – biomasa
Pojiva: žádná
Dávkování: Obchodní balení obsahuje 250 g prášku - jemně mleté biomasy (mycelia i primordia) Auricularia auricula.
Doporučené denní dávkování 1 - 3 g denně.
Každé balení obsahuje dávkovací lžičku, která zarovnaná odměřuje 2 g biomasy. Obchodní balení je koncipované čtyřměsíční dávka. Biomasu je nejlépe užívat nalačno a zapít dostatečným množstvím vlažného čaje nebo vody. Prášek biomasy můžete pohodlněji konzumovat po smíchání s jogurtem, jablečnou šťávou či vodou.
Další upozornění
Přípravek Auricularia 250g MRL je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.
Plodnice jidášova ucha dosahují v průměru 3 - 10 cm a mají tloušťku 0,1 - 0,3 cm. Během růstu nabývají tvaru podobnému lidskému uchu. Rostou na padlých kmenech a větvích listnáčů (buků, jasanů, javorů, akátů, bezu aj.). Jidášovo ucho vděčí za název svému tvaru a také pověsti, že vyrostlo na stromě, na kterém se oběsil Jidáš poté, co zradil Krista. Široké uplatnění nachází v potravinářství a od věků také v přírodní medicíně. V Asii se pěstovala již před 1500 lety a dodnes je nedílnou součástí čínských pokrmů.