Mladý zelený ječmen 100% BIO sušená štáva – 100% kvalita, obsahuje pouze 5,4 g vlákniny na 100 g. Mladý ječmen BIO je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě. Štáva z BIO mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus.
Mladý zelený ječmen 100% BIO sušená štáva – 100% kvalita, obsahuje pouze 5,4 g vlákniny na 100 g.
Štáva z BIO mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plná vitaminů, minerálů.
Mladý ječmen BIO je považován za nutričně nejhodnotnější trávu na světě.
Mladý zelený ječmen BIO společně s ostatními produkty green food patří mezi alkalizační potraviny. Jde o komplexní tonikum sloužící k doplnění minerálů a vitaminů z přírodního zdroje. Pomáhá tělu správně fungovat a vylepšuje celkový stav organismu. Mladý zelený ječmen je účinný antioxidant. Užíváním ječmene prospějete zdraví svých jater a žlučníku.
Pokud jde o zastoupení vitaminů, sušená šťáva obsahuje nejvíce vitaminu B6 . Vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, k normální syntéze cysteinu a homocysteinu. Velmi důležitý vitamin B6 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti, tvorbě červených krvinek, funkci imunitního systému a dále k regulaci hormonální aktivity a snižování únavy a vyčerpání.
Druhý nejvíce zastoupený vitamin K přispívá k normálnímu stavu kostí a srážlivosti krve.
Vitamin C pak přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Důležitý je jeho příspěvek pro ochranu buněk před oxidativním stresem, pro snížení míry únavy a vyčerpání a regeneraci redukované formy vitaminu E. Užívání mladého zeleného ječmene je vhodné při zátěži organismu, jelikož vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzívního fyzického výkonu a po něm. Další funkcí vitaminu C je zvyšování vstřebávání železa.
Vitamin C stejně jako vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu.
S nadsázkou můžeme říci, že vám ječmen opět navrátí mládí.
Složení: 100% Hordeum vulgare BIO – sušená šťáva
Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2× denně.
Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Balení obsahuje 1 desikant, který pohlcuje vzdušnou vlhkost.
TIP na přípravu: Požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2× více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.
Nutriční hodnoty:
Nutriční hodnoty ve 100 g |
V DDD** (2 lžičky = cca 6 g) |
|
Energetická hodnota |
1 380 kJ/326 kcal |
83 kJ/19,6 kcal |
Bílkoviny |
27,8 g |
1,67 g |
Sacharidy |
39 g |
2,34 g |
- z toho cukr |
23 g |
1,38 g |
Tuky |
3,5 g |
0,21 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
1,1 g |
0,06 g |
Vláknina |
5,4 g |
0,32 g |
Sodík |
4,74 mg |
0,28 mg |
Kyselina listová |
946 µg |
56,76 µg (28,38 %)* |
Vitamin B6 |
17,8 mg |
1,07 mg (76,29 %)* |
Vitamin C |
457 mg |
27,42 mg (34,28 %)* |
Vitamin K |
776 µg |
46,56 µg (62,08 %)* |
* % RHP – Referenční hodnota příjmu
** DDD – doporučená denní dávka
Země původu: USA – Utah
Doplněk stravy
obsah: 1000g
FAQ
Proč má někdy ječmen sušená šťáva BIO slanější chuť, jindy nahořklou či sladkou?
Rozdíly v chutích se objevují v závislosti na době sklizně (jarní, letní, podzimní) a počasí během růstu.
Slanější chuť je způsobena tím, že rostlina dokázala během růstu absorbovat více minerálů z půdy. Objevuje se u jarní sklizně, kdy je dostatek vláhy a slunce.
Nahořklá chuť je způsobena větším podílem slunečního světla oproti závlaze a větším obsahem chlorofylu. Objevuje se především u letní sklizně.
Nasládlá chuť se objevuje u podzimní sklizně, je senzoricky nejpopulárnější.
Z nutričního hlediska je slanější sklizeň nejvhodnější, lze u ní (vzhledem k vysokému obsahu minerálů) snížit dávkování a tím i zlepšit chuťový vjem.