Antioxidanty: Černý česnek 500g
košík je prázdný
Produkty
Hledání - Kategorie
Hledání - Kontakty
V článcích
https://www.zelenedrahokamy.cz/images/virtuemart/product/cernycesnekyanco.pngcesnek cerny yanco
Černý česnek 500g
Kód produktu: PAKIP02615
Dostupnost:
Cena se slevou
Cena s DPH420,00 Kč
Cena / kg:

Černý česnek je druh vyzrálého česneku, který má sytě hnědočernou barvu. Vyrábí se umístěním česneku (Allium sativum) do teplého, vlhkého a kontrolovaného prostředí v průběhu několika týdnů zfermentuje, což je proces, při kterém vznikají černé stroužky. Černý česnek se používá v široké škále kulinářských aplikací, především v asijské kuchyni. Po staletí je součástí Asijských tradičních medicín.

Produkt není skladem Upozornit mě

 YANCO ČERNÝ ČESNEK 500G

Černý česnek je druh vyzrálého česneku, který má sytě hnědočernou barvu.  Vyrábí se umístěním česneku (Allium sativum) do teplého, vlhkého a kontrolovaného prostředí v průběhu několika týdnů zfermentuje, což je proces, při kterém vznikají černé stroužky. Černý česnek se používá v široké škále kulinářských aplikací, především v asijské kuchyni. Černý česnek lze použít samotný, na chléb, se sýrem, červeným vínem nebo hořkou čokoládou, do polévek či omáček, k masu či rybám, rozdrcený na majonézu, přidat do vinaigrette nebo do zeleninového pokrmu. Hřebíček lze také rozdrtit a poté přidat vodu, aby se vytvořila pasta nebo kapalina.

Černý česnek je součástí tradiční japonské a čínské medicíny již po staletí. Je bohatým zdrojem fosforu, manganu, vápníku, selenu, atd. Výživová síla černého česneku je 10krát větší než u čerstvého česneku, protože obsahuje 10krát více allicinu, aktivní sloučeniny v česneku, než česnek čerstvý.

Výroba
Černý česnek se vyrábí tak, že  hlávky česneku nebo oddělené stroužky zrají v prostředí s kontrolovanou vlhkostí (80 až 90 %) při teplotách v rozmezí 60 až 90 °C (140 až 190 °F) po dobu 15 až 90 dnů (obvykle 85% vlhkost při 70 °C po dobu 40 dnů). Nejsou použity žádné přísady ani konzervační látky a nedochází k žádnému připalování. Enzymy, které dodávají čerstvému česneku jeho ostrost, se rozpadají. Vnitřek čeneku zčerná a vytvoří lepkavou strukturu podobnou datlím.

U běžného česneku a černého česneku byly identifikovány bakteriální endofyty schopné fermentace a se silnou tepelnou odolností, které mají význam při produkci černého česneku.

Složení: Černý česnek.

Česnek přispívá normální hladině cukru v krvi, normální hladině cholesterolu, normální činnosti jater, cevní soustavy,  kardiovaskulární soustavy. Česnek je antioxidant, přispívá k duševní pohodě.

Nutriční hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 1037kJ/244kcal - Sacharidy: 51g - cukr: 33g - Tuk: 1g - nasycený tuk: 0g - Protein: 8,1g - Sůl: 0g.

Skladování: Skladujte chladu. Po otevření skladujte v chladničce.

Země původu: Čína.

 

 

Zelené drahokamy