Kořen rostliny Galangal pochází z jihovýchodní Asie, nyní se pěstuje v Thajsku, Malajsii a Indonésii. Zejména v thajské kuchyni je laoský kořen často používán. Galangal je sladce pikantní, a přitom ostrý. Chuť připomíná směs zázvoru a papriky, s nádechem skořice a citrónu. Přidává se do polévek a je součástí kari pasty.
Gangal - pasta 175g
Gangal (galangal) s velmi výraznou citrusovou, pikantní chutí a narůžovělou barvou je podobný zázvoru, jeho chuť je ale ostřejší a vůně pronikavější. Gangal se používá do polévek, na dušené a mleté maso, ryby, zvěřinu nebo do zeleninových jídel. Kořen Galanga je známý i svými léčivými účinky.
SLOŽENÍ Galangal 60%, sójový olej 22%, voda, cukr, kyselina citronová.
ALERGENY produkt může obsahovat stopy pšenice, arašídů, sóje, sezamu.
Nutriční hodnoty na 100g Energie 1714 kJ / 416 kcal / Tuk 44,6g z toho nasycené mastné kyseliny 0,6g/Sacharidy 3,2g z toho cukr 0,6g/Protein 0,6g/Sůl 0,05g.
SKLADOVACÍ PODMÍNKY uchovejte v suchu a chladu. Po otevření skladujte v lednici.
Země původu Thajsko

