Thajské kari 250g je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři.
Thajské kari je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři.
Složení: Kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř, zázvor, cibule.
Použití:
Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách.
Na Thajské kuřecí kari potřebujeme:
2 ks šalotky nebo 1 cibuli,
1 ks citronové trávy – lemongrass,
1 lžíci rostlinného oleje,
2 polévkové lžíce thajského kari,
4 ks kuřecích prsou (na kostičky),
1 polévkovou lžíci rybí omáčky,
1 lžičku cukru (nejlépe hnědého),
šťávu z limetky,
400 ml kokosového mléka,
20 g koriandru.
Postup: Na pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme šalotku nakrájenou na kostičky a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme kuřecí kousky, koření, rybí omáčku, kokosové mléko. Přivedeme k varu a na mírném ohni ponecháme 15 min. – pozor, nezakrýváme. Ke konci varu ochutnáme a dle chuti dochucujeme thajským kari kořením či koriandrem. Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží.
Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.
Obsah: 250 g
Země původu. Thajsko