Kůra - skořice pravá cejlonská celá. Pro dochucení sladkých a ovocných jídel, teplých nápojů, pro pečení. Skořice cejlónská patří mezi antioxidanty, pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi, trávení, funkce žaludku. Je skvělá pro přípravu teplých nápojů, jídel i pro pečení.
Skořice pravá cejlonská celá 70g
Skořicovník cejlonský je antioxidant, který napomáhá normálnímu trávení - chuti k jídlu, přispívá k osvěžení těla, přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému - udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, přispívá k normálním funkcím žaludku - produkce plynu, přispívá k normálním funkcím reprodukční a močové soustavy, přispívá k normálnímu stavu pokožky a sliznic, k normálním funkcím dýchacího systému, normální činnosti střev.
Skvělá pro dochucení obilných kaší, sladkých a ovocných jídel, do pečení, vaření, přípravu teplých nápojů.
Země původu: Sri Lanka
Koření, Bylinné prášky
Použitá část rostliny: kůra
Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 8 cm (může se lišit dle dodávek), světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Výskyt: Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů).
Skvělá do svařeného vína!

