Doplňuje pikantní pokrmy, celkově vhodný v každém období. Snižuje ostrost a pálivost některých jídel. Působí proti nadýmání a bolestem břicha u špatného zažívání, zvracení a u střevních infekcí. Koriandr představuje základ mnoha koření.
Doplňuje pikantní pokrmy, celkově vhodný v každém období. Snižuje ostrost a pálivost některých jídel. Působí proti nadýmání a bolestem břicha u špatného zažívání, zvracení a u střevních infekcí. Koriandr představuje základ mnoha mletých kořenících směsí kari a masal používaných v mezinárodní kuchyni. Koriandrem lze ochutit zeleninová jídla, dušené pokrmy. Dodává příjemnou chuť sladkokyselým nálevům a nakládané zelenině. V Anglii tvoří základní složku směsi používané do dortů a sladkých sušenek. Dobře se kombinuje na pečených koláčích s podzimním ovocem, jako jsou jablka, hrušky, blumy. Pokud sušené plody koriandru před mletím nebo drcením opražíme, zvýrazní se jejich chuť i vůně.
Složení: semeno koriandru
Schválená zdravotní tvrzení pro koriandr:
Normální trávení
Normální činnost kardiovaskulárního systému - cholesterol v krvi
Normální trávení - produkce plynů
Imunitní systém - antioxidant
Normální činnost nervové soustavy
Normální stav pokožky
Normální činnost močových cest
Normální trávení - chuť k jídlu
Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme skladovat v uzavíratelné nádobě.
Bylinné čaje, koření