Pasty, pesta: MISO pasta tmavá AKA červená 1000g
košík je prázdný
Produkty
Hledání - Kategorie
Hledání - Kontakty
V článcích
https://www.zelenedrahokamy.cz/images/virtuemart/product/hanamaruki-tmava.pnghanamaruki
MISO pasta tmavá AKA červená 1000g
Kód produktu: PAKIP01982
Hanamaruki
Dostupnost: Skladem
Cena se slevou
Cena s DPH168,00 Kč
Cena / kg:

MISO pasta tmavá AKA červená 1000g. Složení: Sojové boby,voda, rýže, sůl. Země původu: : Japonsko

Hanamaruki MISO pasta tmavá AKA červená 1000g

Složení: Sojové boby, voda, rýže, sůl, drořdí. Miso je fermentovaná pasta ze sojových bobů, která se používá do miso polévek či omáček. Chuť miso polévek je závislá na druhu pasty. Obecně platí, čím tmavší, tím vyšší podíl soli, intenzivnější aroma, čím světlejší, tím sladší. 

Nutriční hodnota na 100g:

Energie 780kJ/186 kcal
Tuk 6,1g, nasycené 0,9g
Sacharidy 20g cukr 2g
Protein 11g
Sůl 12g.

Použití: Na miso polévku, do omáček, pomazánek, do marinád.

Skladování: Po otevření uchovávejte v lednici nebo v jiném chladném prostředí.

Země původu: Japonsko

Alergeny: soja

Miso je fermentovaná pasta ze sojových bobů, která se používá do polévek, omáček a jako koření. Skládá se ze sójových bobů, rýže, soli, rýžových kvasnic a koření. Čím tmavší je pasta Miso (Akamiso), tím vyšší je podíl soli a tím intenzivnější je aroma a chuť. Světlé Miso (Shiromiso) je naproti tomu spíše sladké chuti. Takže není divu, že chuť polévky Miso je velmi závislá na výběru použitých druhů pasty. Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen. Existuje nespočet druhů misa od těch kvašených jen 5 dnů po ty, které kvasily několik let, od světle žlutého až po temně hnědé. Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.Tmavá sojová pasta. Složení: sójové boby, rýže, sůl, rýžové droždí. Skladujte při teplotě maximálně + 9 °C. Produkt z Japonska. Alergeny: sója.

Zelené drahokamy