Sambaly - Sambal Oelek
Sambaly, speciality indonéské kuchyně, jsou chilli papričky svařené na pastu, okořeněné přidáním soli, pepře a někdy s přidáním cibule, česneku, citronu, cukru.
Sambal Oelek také obsahuje semena chilli papriček a proto je velmi ostrá.
Složení: 70% červené chilli papričky, voda, sůl, okyselující kyselina octová; modifikovaný kukuřičný škrob, konzervační činidlo: sorbát draselný; Extrakt z chilli.
Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do několika týdnů.
Nutriční hodnoty na 100 g
Kalorická hodnota 159 kJ / 38 kcal
Tuk 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 3,3 g
z toho cukr 1 g
Protein 1,4 g
Sůl 11,5 g
Země původu: Německo