Má sladkokyselou chuť. Dužina se může pojídat čerstvá, vařená, sušená, zavařená jako povidla. Z dužiny tamarindu se připravují také osvěžující nápoje a často se využívá jako přísada do jídla.
Má sladkokyselou chuť. Dužina se může pojídat čerstvá, vařená, sušená, zavařená jako povidla. Z dužiny tamarindu se připravují také osvěžující nápoje a často se využívá jako přísada do jídla. Tamarindy se také zpracovávají jako čatní a do rýžových a zeleninových pokrmů. Vhodná pro vegetariány.
Tamarind je opravdu bohatý na vlákniny. Dále obsahuje bílkoviny, má vysoký obsah vápníku, fosforu a železa. Nechybí ani vitaminu C.
Vzhledem k obsahu kyselin působí mírně projímavě.
Složení: Pasta z 80% tamarindu, voda, kyselina citronová E330, konzervant: E211 kyselina benzoová, vyrobeno v Thajsku
Nutriční hodnoty:
Energie: 471 kJ/111 kcal
Tuk: 0,2g z toho nasycené mastné kyseliny 0g
Sacharidy: 24g z toho cukr 16g
Bílkoviny: 1g
Sůl: 0,3g